laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Boekweitkoek
  ingrediënten:
    Nodig:

    125 gr boekweitmeel
    125 gr witte bloem
    1 ei
    zout
    siroop
  bereiding:
    Meng het boekweitmeel met de witte bloem.
Voeg een snuifje zout toe.
Klop een ei los en meng dit met het meel, tezamen met wat water, totdat je een lopend beslag krijgt.
Bak vooraf enkele sneden spek aan.
Leg een stuk spek in de pan, giet hierover het deegmensel (niet te dik) en laat het geheel bakken totdat de bovenkant is opgedroogd. Daarna omkeren.
Smeer naar believen Luikse siroop op de koek.
[color=blue:f0e63fff0a]Voor de liefhebbers: je kan deze bereiding een dag van tevoren aanmaken met wat gist (ca. 10 gr), opgelost in lauw water en met wat kristalsuiker.[/color:f0e63fff0a]
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats