laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roergebakken varkensvlees met sperziebonen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
600 gram in dunne reepjes gesneden varkensfilet
400 gram sperziebonen
wat zout en wat peper
1 eetlepel olijfolie
1 fijngesneden teentje knoflook
1 kleine rode, in reepjes gesneden chilipeper (zaadjes verwijderd)
½ dl kippenbouillon
2 eetlepels pernod of pastis
5 in stukjes gesneden uitjes
lange reepjes schil van 1 sinaasappel
handjevol kleine basilicumblaadjes

voor de marinade:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel geraspte sinaasappelschil
1/4 theelepel gekneusde venkelzaadjes[/list]
  bereiding:
    Meng de ingrediënten voor de marinade en roer de reepjes vlees erdoor. Laat het vlees gedurende 15 minuten marineren. Kook vervolgens de sperzieboontjes in ruim kokend water met daarin wat zout in pakweg 5 minuten beetgaar. Laat de boontjes daarna goed uitlekken. Verhit hierna de olijfolie in een wok en bak hierin het vlees met de marinade in zo’n 5 minuten. Schep nu het vlees uit de wok en laat het in een zeef uitlekken. Bak de knoflook en chilipeper gedurende 4 minuten in het achtergebleven vet. Roer de bouillon en pastis erdoor en laat het mengsel afgedekt nog 1 minuutje sudderen. Voeg het vlees, de boontjes en de lente-ui toe en schep een en ander nog enkele keren goed om. Garneer tot slot met reepjes sinaasappelschil en basilicumblaadjes. Lekker met tagliatelle.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats