laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pastasalade met tonijn
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:[list]
1 blik tonijn op olie van 400 g
(alternatief: zalm uit blik, gestoomde makreel)
250 g pasta, bijvoorbeeld farfalle of fussili
250 g sperziebonen, sugar snaps of peultjes
2-3 geroosterde paprika's uit pot
8 zwarte olijven zonder pit
1 rode ui
sap van 1 citroen
4-6 eetlepels olijfolie extra vierge
1 grote teen knoflook
zout, versgemalen peper
1 eetlepel Italiaanse kruiden, fijngehakt
(vers of diepvries)
  bereiding:
    Kook de pasta en de sperziebonen in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in ca. 10 minuten beetgaar. Snijd de paprika's in stukjes en de olijven in vieren. Pel de ui en snijd hem in flinterdunne ringen. Pers de knoflook boven een grote schaal uit. Voeg het citroensap, de olijfolie, de kruiden en zout en peper naar smaak toe en klop alles tot een dressing. Giet de pasta en boontjes af en schep ze door de dressing. Schep ook de paprika en olijven erdoor. Laat de salade afkoelen. Giet de tonijn af. Schep de pastasalade op vier borden en verdeel de tonijn in grote stukken erover.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats