laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 New York hamburger met pesto-mayonaise
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    500 g varkensgehakt
    25 g rucola
    1/2 theelepel worcestershiresaus
    snufje zwarte peper (versgemalen)
    50 g boter
    4 broodjes (bagels of hamburgerbroodjes)
    1 1/2 dl olijfmayonaise
    3 sjalotjes fijngesnipperd
    2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
    snufje zout
    2 vleestomaten in plakken gesneden
    1 eetlepel groene pesto
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175°C. Kneed in een kom gehakt, sjalot, peterselie, worcestershiresaus, zout en peper goed door elkaar. Vorm 4 hamburgers van het gehaktmengsel.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de hamburgers in ca. 10 minuten rondom bruin.
Verwarm ondertussen in het midden van de oven de bagels ca. 5 minuten. Roer in een kom de olijfmayonaise en pesto door elkaar.
Snijd de bagels open en besmeer deze licht met boter.
Verdeel de bagels over 4 borden. Beleg elke bagel met rucola, een hamburger, tomaat en pestomayonaise.

Lekker met koolsalade en Franse frietjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats