laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkensreepjes in tempura met rucoladressing
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    500 g varkenslapjes (in reepjes gesneden)
    frituurolie

    voor het tempurabeslag:
    2 eetlepels grof gemalen zwarte peper
    4 dl ijskoud water
    150 g bloem
    50 g maïszetmeel
    een snuifje zout

    voor de dressing:
    2 dl mayonaise
    2 eetlepels fijngesnipperde rucola
    1 eetlepel limoensap
  bereiding:
    Maak het beslag door de bloem, het zetmeel en de peper door het water te mengen. Breng op smaak met zout.
Doe de mayonaise, de rucola en het limoensap in een hoge beker en mix met een staafmixer.
Haal de varkensreepjes door het beslag en frituur 2 tot 3 minuten op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de tempura met de dressing. Eventueel kan je er ook nog wat gestoomde primeurgroenten bij serveren.

Tip:
Voor een extra krokant resultaat roer je het beslag niet te glad. Het geheel mag best wat klonterig blijven. Gebruik dan ook geen vork of klopper, maar eerder eetstokjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats