Varkensreepjes in tempura met rucoladressing |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 g varkenslapjes (in reepjes gesneden)
frituurolie
voor het tempurabeslag:
2 eetlepels grof gemalen zwarte peper
4 dl ijskoud water
150 g bloem
50 g maïszetmeel
een snuifje zout
voor de dressing:
2 dl mayonaise
2 eetlepels fijngesnipperde rucola
1 eetlepel limoensap |
|
bereiding: |
|
|
Maak het beslag door de bloem, het zetmeel en de peper door het water te mengen. Breng op smaak met zout.
Doe de mayonaise, de rucola en het limoensap in een hoge beker en mix met een staafmixer.
Haal de varkensreepjes door het beslag en frituur 2 tot 3 minuten op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de tempura met de dressing. Eventueel kan je er ook nog wat gestoomde primeurgroenten bij serveren.
Tip:
Voor een extra krokant resultaat roer je het beslag niet te glad. Het geheel mag best wat klonterig blijven. Gebruik dan ook geen vork of klopper, maar eerder eetstokjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|