laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Luikse wafels 5
  ingrediënten:
   

    100 g boter
    40 g suiker
    1 zakje vanillesuiker
    zout
    1 ei (M)
    4 eetlepels melk
    250 g zelfrijzend bakmeel
    100 g bruine fijne kandijsuiker
    olie om in te vetten
  bereiding:
    Boter met suiker, vanillesuiker en zout schuimig roeren. Ei en melk erdoor mengen. Boven kom bakmeel zeven. Bakmeel beetje bij beetje door botermengsel mengen en met kandijsuiker tot deeg kneden. Van deeg zes bolletjes vormen.

Wafelijzer (op middelhoge temperatuur) heet laten worden en met olie invetten. Deegbolletje in midden van wafelijzer leggen en wafelijzer dichtdoen. Wafel in ca. 1 1/2 minuut bruin bakken. Op zelfde wijze rest van wafels bakken, ijzer tussentijds invetten met olie. Lekker met ingemaakte zoete kersen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats