laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauw-paprikaschotel
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    300 gram geroosterde paprika’s (pot)
    5 takjes koriander
    2 dl room
    1 snufje zout, peper
    600 gram kabeljauwfilet
    (olijf)olie
    600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
    extra nodig: staafmixer of keukenmachine
  bereiding:
    Laat de paprika’s uitlekken en pureer ze met behulp van een staafmixer of keukenmachine.
Hak de koriander fijn. Meng de koriander met de kookroom door de paprikapuree.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Snijd de kabeljauw in grote stukken.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
Leg de stukken kabeljauwfilet en de aardappelschijfjes in de schaal en schenk de paprikapuree erover.

Bak de schotel in ca. 20 minuten gaar.

Geroosterde paprika’s zijn in een pot verkrijgbaar in de supermarkt.
Je kunt paprika’s ook makkelijk zelf roosteren: houd ze boven een gasvlam tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat ze enigszins afkoelen en verwijder het zwarte vel en de zaadlijsten.


- Voor een feestelijker recept kun je ook zalmfilet gebruiken.
- Koriander heeft een vrij uitgesproken smaak. Voor een neutraler recept kun je ook peterselie gebruiken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats