Kabeljauw-paprikaschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
300 gram geroosterde paprikas (pot)
5 takjes koriander
2 dl room
1 snufje zout, peper
600 gram kabeljauwfilet
(olijf)olie
600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
extra nodig: staafmixer of keukenmachine |
|
bereiding: |
|
|
Laat de paprikas uitlekken en pureer ze met behulp van een staafmixer of keukenmachine.
Hak de koriander fijn. Meng de koriander met de kookroom door de paprikapuree.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Snijd de kabeljauw in grote stukken.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
Leg de stukken kabeljauwfilet en de aardappelschijfjes in de schaal en schenk de paprikapuree erover.
Bak de schotel in ca. 20 minuten gaar.
Geroosterde paprikas zijn in een pot verkrijgbaar in de supermarkt.
Je kunt paprikas ook makkelijk zelf roosteren: houd ze boven een gasvlam tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat ze enigszins afkoelen en verwijder het zwarte vel en de zaadlijsten.
- Voor een feestelijker recept kun je ook zalmfilet gebruiken.
- Koriander heeft een vrij uitgesproken smaak. Voor een neutraler recept kun je ook peterselie gebruiken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|