laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zachte zoet sandwiches
  ingrediënten:
    250 gr witte bloem
130 ml lauwe magere melk
20 gr minarine
1 eiwit
20 gr bakbestendige zoetstof (vb Prodia)
4 gr zout
7 gr droge gist of 15 gr verse gist
1 ei
  bereiding:
    meng alle grondstoffen ;
kneed het deeg 15 à 20 minuten, maar gebruik niet te veel bloem en kneed goed uit ;
laat het deeg 30 à 40 minuten rusten bij kamertemperatuur onder een droge doek (de voorrijs) ;
verdeel het deeg daarna in stukken van 50 gr en maak er bolletjes van ;
laat de deegbolletjes 15 minuten liggen en vorm daarna de sandwiches ;
leg de sandwiches op een met bakpapier beklede bakplaat ;
laat ze gedurende 40 minuten onder een droge doek narijzen ;
strijk ze voor het bakken in met een losgeklopt ei.


Bakken : In een voorverwarmde oven van 220°C.
Baktijd : 12 minuten.



dit recept komt uit “Bakken zonder suiker “ van Peter Balcaen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats