laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kerstsnoep in woord : Chocoladekaramellen
  ingrediënten:
   
  • 900 gr suiker
  • - 1 snuifje zout
  • - 2 el boter
  • - 1 groot blik gecondenseerde melk
  • - 340 gr halfzoete chocolade, in stukjes
  • - 225 gr bittere chocolade, fijngehakt
  • - 2 kopjes gehakte noten
  • - 2 kopjes marsh mellowcreme (creme in pot, of bolletjes fijnhakken)
  bereiding:
    Hulpmiddelen:
een kookpot met dikke bodem - een mengkom - 2 vierkante vuurvaste glazen schotels van circa 23 cm.

Voorbereiding:
Beboter de taartblikken en zet ze opzij. Meng de gecondenseerde melk, de suiker, het zout en de boter in de kookpot. Breng al roerend aan de kook tot het goed doorkookt. Laat steeds al roerend precies 6 minuten koken.

Bereiding:
Meng de twee soorten chocolade, de marsh mellowcreme (of kleine stukjes marsh mellow) en de gehakte noten door elkaar. Giet er de kokende siroop over en roer tot alle chocolade (en eventueel marsh mellowstukjes) volledig gesmolten zijn. Het mengsel moet eenkleurig en gelijkmatig zijn. Verdeel het mengsel over de twee beboterde glazen schotels. Laat meerdere uren afkoelen tot de karamellen opgesteven en hard zijn voor u ze in vierkantjes snijdt.

Bewaar de karamellen in een luchtdichte donkere doos op een koele droge plaats.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats