Knolselderstamppot met rucola |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kg aardappelen
4 magere speklappen
1 kleine knolselderij
handje rucola
3 teentjes knoflook
verse citroensap
peper uit de molen
zout
kopje hete melk
klontje goei boter |
|
bereiding: |
|
|
Aardappelen schillen en in stukken snijden. Knolselderij in plakken snijden, schillen en in blokjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. Speklapjes bestrooien met peper en zout en in reepjes snijden.
Doe de spekreepjes samen met de knoflook en de citroensap in een koekepan met anti aanbaklaag. Laat ze zachtjes uitbakken. Kook de aardappelen samen met de knolselderij in gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar. Afgieten en droogstomen. Stamp het door elkaar met een klontje boter en hete melk tot een smeuïge puree. Schep de rucola er door. Voeg eventueel een beetje spekvet toe,en schep de uitgebakken spekjes er door. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|