witlofstamppot in hamrolletjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kilo witlof, gesneden in stukken van 2 cm
1 kilo kruimige aardappelen
wat zout en peper
150 gram geraspte belegen kaas
150 gram in blokjes gesneden belegen kaas
30 gram margarine
300 gram gesneden ham |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op grillstand. Schil de aardappelen en kook deze in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de witlof toe. Giet hierna de aardappelen en de witlof af, voeg de margarine toe en stamp door elkaar. Schep de kaasblokjes er doorheen en breng de stamppot op smaak met wat peper en zout. Vet nu een ovenschaal in. Leg vervolgens de plakjes ham op een werkvlak. Schep op ieder plakje wat stamppot en rol de plakjes dan op. Leg de rolletjes in de ingevette ovenschaal en strooi er de geraspte kaas over. Zet de schaal zon 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en het gerecht goudbruin kleurt. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|