Hamburgers met groentensaus en couscous |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
2 grote hamburgers (bij voorkeur magere)
1 kleine ui
1 rode paprika
1 takje koriander (verse)
3 eetlepels olie
1/2 blik tomaten in blokjes (à 400 ml)
50 ml sinaasappelsap
1/2 eetlepel balsamicoazijn
1/4 bouillonblokje (runder)
200 g couscous
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
staafmixer |
|
bereiding: |
|
|
Pel de ui en snipper deze fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in kleine blokjes. Hak de koriander fijn.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en de paprika ± 5 minuten op zacht vuur. Voeg de tomatenblokjes, de sinaasappelsap, de balsamico-azijn en het bouillonblokje aan het groentemengsel toe en laat de saus ± 15 minuten afgedekt op zacht vuur sudderen.
Verhit intussen de overige olie in een koekenpan en bak hierin de hamburgers in ± 6-8 minuten bruin en gaar. Keer de hamburgers regelmatig om.
Wel in een kom de couscous in kokend water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Breng de groentesaus op smaak met zout en peper. Verdeel de overige couscous, de hamburgers en de groentesaus over twee borden en garneer deze met de koriander. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|