|
|
Vet de taartvorm in met boter. Bestrooi de bodem met de rietsuiker.
Pel de bananen en snijd ze in stukken van ca. 4 cm. Besprenkel ze met citroensap. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven 160 graden).
Klop de boter romig met de suiker. Voeg één voor één de eieren toe (voeg pas een volgend ei toe als de vorige is opgenomen). Zeef het zelfrijzend bakmeel met het cacaopoeder boven het beslag en klop er snel doorheen.
Verdeel de bananen (rechtop) over de bodem van de taartvorm. Schenk het beslag over de bananen en bak de taart in ca. 1 uur gaar.
Laat de taart ca. 10 minuten in de vorm afkoelen, stort hem op een schaal of bord.
Schep het bananenijs in flinke bollen op de taart en garneer met chocoladeschaafsel.
- De rietsuiker op de bodem van de taartvorm wordt door de hitte van de oven gekaramelliseerd, en loopt bij het omkeren van de taart mooi over de bovenkant uit.
- Besprenkel de taart evt. met rum. |