Gebakken banaan met slagroomijs en honing-notensau |
|
ingrediënten: |
|
|
4 bananen
2 eetlepel vloeibare margarine
60 gram gemengde noten (bijv. walnoten, amandelen, hazelnoten of studentenhaver)
4 eetlepels vloeibare honing
4 grote bollen Slagroomijs
scheutje citroensap |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de bananen (met schil en al) op het rooster in de oven en bak ze ca. 20 minuten tot de schillen zwart zijn.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de noten goudbruin. Voeg de honing en citroensap toe en verwarm het goed.
Snijd met een scherp mes de bananen open (zodat iedereen de banaan kan uitlepelen) en leg ze op de borden. Schep het ijs ernaast en schep de honing-notensaus erover. Serveer direct!
Je kunt de opengesneden bananen besprenkelen met een scheutje rum. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|