|
|
|
Lamscarré met tuinkruidensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1,2 kg lamscarré
4 takjes rozemarijn (vers of gedroogd)
enkele takjes tijm
5 à 6 blaadjes verse salie
enkele verse blaadjes munt
40 cl lamsfond
5 el olijfolie
verse bladpeterselie
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de olie in een pan, braad de carré's op een zacht vuurtje aan de bolle kant mooi bruin (6à7 minuten), doe er de kruiden bij, giet met een lepel regelmatig hete olie op de holle bovenkant.
Leg het vlees op een schaal in een voorverwarmde oven van ongeveer 85 °C.
Neem de takjes rozemarijn uit de pan, en leg ze apart, zeef het braadvocht en doe dit samen met de lamsfond in een kookpan, laat op middelmatig vuur inkoken. Op smaak brengen met peper en zout.
Snij de carré's in kroontjes en leg op voorverwarmde borden. Garneer met takjes rozemarijn en bladpeterselie. Saus over het vlees gieten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|