Kerstsnoep in woord : Dubbele chocoladebouchees |
|
ingrediënten: |
|
|
- 170 gr donkere chocolade
- - 3 el maisstroop
- - 1/2 kopje sterke koffie
- - 1 pakje van 225 gr chocoladewafertjes, fijnverbrokkeld
- - 1 kopje gehakte hazelnoten
- - 1/2 kopje poedersuiker
- - 1/2 kopje gehakte geconfijte kersen
- - grove kristalsuiker
|
|
bereiding: |
|
|
Hulpmiddelen: een magnetron - een mengkom
Voorbereiding:
Breek de chocolade in stukjes en laat hem smelten in de magnetron op halve kracht (of in een bain-marie). Roer er de koffie en de maisstroop door en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Bereiding:
Meng ondertussen de waferkruimels, gehakte hazelnoten, poedersuiker en gehakte kersen door elkaar. Giet er het afgekoelde chocolademengsel over en meng. Laat 30 minuten rusten. Rol er dan met de vingers bolletjes van met een diameter van circa 2,5 cm. Rol vervolgens de bolletjes door de grove suiker.
Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|