|
|
|
Wildstoofschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:[list]
600 gr mals wildvlees ( hert, wild zwijn, konijn)
1 winterpeen
3 stengels bleekselderij
2 uien
100 gr bittere chocolade (61%)
Bertolli vloeibare margarine
2 eetlepels tomatenpuree
half bosje verse Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, salie)
5 dl rode wijn
1 dl balsamicoazijn
zout, peper |
|
bereiding: |
|
|
Snijd het vlees in stukken.
Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken.
Hak de chocolade.
Verhit 4 kneepjes vloeibare margarine in een braadpan, wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en bak het vlees aan.
Haal het vlees uit de pan en bak de groenten in ca. 3 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak het 1 minuut.
Voeg de wijn, balsomicoazijn en kruiden toe en breng aan de kook.
Voeg het vlees en de chocolade toe en draai vervolgens het vuur laag.
Laat de wildstoofschotel ca. 2 uur stoven.
Breng op smaak met zout en peper.
Tips:
- Dit gerecht is ideaal voor grote groepen én een dag van tevoren te bereiden.
- In de Italiaanse keuken is konijn een heel geliefde vleessoort. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|