laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Monte Bianco taart
  ingrediënten:
   

    Taartbodem:
    100 gr suiker
    200 gr boter + boter om in te vetten
    1 ei
    300 gr bloem
    mespuntje zout
    extra nodig: taartvorm doorsnede ca. 24 cm, bakpapier
    blinde vulling (gedroogde bonen en rijst)

    Chocoladevulling:
    100 gr pure chocolade
    1 dl room

    Kastanjevulling:
    3 dl slagroom
    1 blik gezoete kastanjepuree
    Kirsch
    75 gr pure chocolade
  bereiding:
    Taartbodem
Meng de ingrediënten van het deeg en kneed ze tot een soepel deeg. Verpak het deeg in folie en leg het tot gebruik in de koelkast
Verwarm de oven voor op 180ºC (heteluchtoven 160°C).
Vet de bakvorm in.
Rol het deeg uit en beleg de bakvorm ermee.
Bak de taartbodem in 20 tot 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Chocoladevulling
Breek de pure chocolade in stukjes en hak deze fijn.
Verwarm in een sauspan al roerende de room. Laat het vooral niet koken. Voeg de chocolade toe en los deze al roerende op een laag vuur op.
Bestrijk de taartbodem met de chocolade en laat het opstijven.

Kastanjevulling
Klop de slagroom lobbig. Houd 1/3 apart. Schep voorzichtig de kastanjepuree door de room. Breng op smaak met een scheutje Kirsch. Schep de kastanjemousse op de taart. Doe de achtergehouden room in een spuitzak en garneer de taart met een mooie roomlaag. Laat de taart goed opstijven in de koelkast. Garneer met geraspte chocolade en eventueel geglaceerde kastanjes.


Laat de kastanjes uitlekken en kook ze op laag vuur in een afgedekte pan met de melk en vanillesuiker ca. 10 minuten.
Pureer de kastanjes en meng de suiker erdoor. Zet de pan weer op het vuur en roer tot de massa van de panwand loslaat, laat afkoelen.
Druk de puree door een grove zeef of pureeknijper en maak op de laag ganache een berg van het mengsel.
Klop de slagroom met poedersuiker naar smaak en bestrijk de “berg” met slagroom (of spuit hem mooi op met behulp van een spuitzak).
Rasp de chocolade over de berg en garneer eventueel met geglaceerde kastanjes.

Info:
Tamme kastanjes kunnen op allerlei manieren worden gebruikt: je kunt ze poffen, koken en verwerken tot zoete of hartige purees. In Zwitserland en Italië wordt er kastanjemeel van gemalen wat gebruikt wordt in bijvoorbeeld taarten. In Westeuropa komen twee soorten kastanjes voor: de rondvormige tamme kastanje en hartvormige marron, die sterker van smaak en langer houdbaar is.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats