laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 aardbeien-rabarbercrumble
  ingrediënten:
   

    100 gr boter
    5 eetlepels rietsuiker
    150 g zelfrijzend bakmeel
    250 g aardbeien
    3 stengels rabarber
    5 eetlepels rietsuiker
    3 eetlepels custardpoeder
    1 bak slagroomijs
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 190ºC (hetelucht 170ºC).

Snijd de boter in blokjes. Kneed een kruimeldeeg van boter, rietsuiker en bakmeel.
Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Was de rabarberstengels en snijd ze in reepjes. Doe de aardbeien, rabarber, suiker en custardpoeder in een ingevette ovenschaal. Schep het goed door elkaar en verdeel de kruimels erover. Bak de crumble 35 –45 minuten middenin de voorverwarmde oven.

Serveer de crumble warm met een bol slagroomijs.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats