|
|
|
Romig appeldessert |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 handappels (Granny Smith, Golden Delicious)
2-3 eetlepels olijfolie
2 grote eieren (klasse 1)
1 dl slagroom
mespunt zout
1/2 theelepel kaneel
1 eetlepel suiker
olijfolie om in te vetten |
|
bereiding: |
|
|
Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dunne plakken. Verhit de olijfolie en bak hierin de plakjes appel aan beide zijden goudbruin. Neem de plakjes uit de pan en laat ze uitdampen. Vet vier éénpersoons-taartvormpjes bij voorkeur quichevormpjes) in met olijfolie en verdeel de plakjes netjes over de bodem. Klop de eieren los met de slagroom, het zout, de kaneel en de suiker en schenk dit mengsel over de plakjes appel uit. Schuif de vormpjes in het midden van een voorverwarmde oven van 1750C en bak het dessert gaar en goudkleurig in 15-20 minuten.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Oventijd: 15-20 minuten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|