laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Salade van bindsla, paddestoelen, avocado en pompe
  ingrediënten:
    2 personen:
1 Pompelmoes
1 Citroen
1 Sinaasappel
1 Avocado
6 Kastanjepaddestoelen
6 bladeren Bindsla
1 bosje Grof bieslook
1 snuifje Espelettepeper
Zout en peper van de molen
  bereiding:
    Snij de boven- en de onderkant van de pompelmoes af, schil hem tot op het vruchtvlees en leg hem op een snijplank. Snij alle partjes uit met een scherp mes en stel u daarbij boven een slakom, zodat het sap niet verloren gaat. Pers het sap van een citroen en een sinaasappel uit en doe het in de slakom.
Schil de avocado. Snij het vruchtvlees in dunne schijfjes en doe ze één voor één in de slakom. Verwijder de steeltjes van de kastanjepaddestoelen. Veeg ze schoon en snij de koppen in schijfjes. Doe ze op hun beurt in de slakom en roer alles voorzichtig dooreen.
Spoel en droog de bindsla, snij de bladeren in tweeën en verwijder de nerven. Schik ze op een schotel. Schil een bosje bieslook en snij het fijn.
Haal de schijfjes avocado en de paddestoelen uit de slakom, schik ze tussen de slablaadjes en wissel telkens af met de kwartjes pompelmoes. Doe er het bieslook bij.
Doe een beetje zout en een snuifje Espelettepeper in het pompelmoessap en ga er twee keer over met de pepermolen. Giet de saus over de salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats