Gebakken lamskoteletjes met aardappelpuree van mos |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
6 grote bloemige aardappelen
1 takje tijm
1 wortel
2 kopjes room
1 ui
2 kopjes melk
boter
zout en peper
2 kopjes witte wijn
1 blaadje laurier
12 lamskoteletjes
4 kopjes kalfsfond
1 el moutarde à lancienne (mosterd met zaadjes) |
|
bereiding: |
|
|
Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water. Pureer ze en meng er de room, melk en peper en zout doorheen. Voeg pas op het einde de mosterd toe. Snijd de ui en de wortel in kleine stukjes. Stoof ze in boter, tijm en laurier. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Giet er nadien de kalfsfond bij en laat die ook tot de helft inkoken. Werk de saus af met wat boter. Bak de lamskoteletjes. Leg ze per 3 op een bord. Verdeel ook de aardappelpuree en de saus over de 4 borden. Je kan het gerecht eventueel afwerken met enkele reepjes tomaat.
Tip:
Dit gerecht kan ook klaargemaakt worden met konijn i.p.v. lamskoteletjes. Ga op dezelfde manier te werk, maar laat nu de stukjes konijn garen in de saus terwijl die inkookt. Reken op 1 uur en 20 min om deze variant klaar te maken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|