laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken lamskoteletjes met aardappelpuree van mos
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    6 grote bloemige aardappelen
    1 takje tijm
    1 wortel
    2 kopjes room
    1 ui
    2 kopjes melk
    boter
    zout en peper
    2 kopjes witte wijn
    1 blaadje laurier
    12 lamskoteletjes
    4 kopjes kalfsfond
    1 el moutarde à l’ancienne (mosterd met zaadjes)
  bereiding:
    Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water. Pureer ze en meng er de room, melk en peper en zout doorheen. Voeg pas op het einde de mosterd toe. Snijd de ui en de wortel in kleine stukjes. Stoof ze in boter, tijm en laurier. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Giet er nadien de kalfsfond bij en laat die ook tot de helft inkoken. Werk de saus af met wat boter. Bak de lamskoteletjes. Leg ze per 3 op een bord. Verdeel ook de aardappelpuree en de saus over de 4 borden. Je kan het gerecht eventueel afwerken met enkele reepjes tomaat.

Tip:
Dit gerecht kan ook klaargemaakt worden met konijn i.p.v. lamskoteletjes. Ga op dezelfde manier te werk, maar laat nu de stukjes konijn garen in de saus terwijl die inkookt. Reken op 1 uur en 20 min om deze variant klaar te maken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats