Rijstnoedelsoep met vleesballetjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 8 personen:
Voor de vleesballetjes:
250 gram gehakt
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel soyasaus
1 eetlepel maïsbloem
1 teentje knoflook
peper
Voor de soep:
2 uien
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
2 liter kippenbouillon
60 gram rijstnoedels
200 gram soyascheuten
4 eetlepels vis- of oestersaus
2 lente-uitjes
4 eetlepels koriander (vers of ½ koffielepeltje bolletjes)
(verse op het einde toevoegen, bolletjes in het begin)
peper |
|
bereiding: |
|
|
Meng alle ingrediënten voor de balletjes onder elkaar en maak er kleine balletjes van.
Fruit de fijngesneden ui en knoflook in de hete olie.
Voeg de kippenbouillon toe en laat koken.
Laat de balletjes hierin 10 minuten gaar worden.
Voeg de rijstnoedels, de soyascheuten, de vis- of oestersaus en de peper bij de soep.
Snijd de lente-uitjes fijn, hak de koriander en voeg bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|