laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rijstnoedelsoep met vleesballetjes
  ingrediënten:
    Voor 8 personen:

    Voor de vleesballetjes:
    250 gram gehakt
    1 eetlepel oestersaus
    1 eetlepel soyasaus
    1 eetlepel maïsbloem
    1 teentje knoflook
    peper

    Voor de soep:
    2 uien
    2 eetlepels olie
    1 teentje knoflook
    2 liter kippenbouillon
    60 gram rijstnoedels
    200 gram soyascheuten
    4 eetlepels vis- of oestersaus
    2 lente-uitjes
    4 eetlepels koriander (vers of ½ koffielepeltje bolletjes)
    (verse op het einde toevoegen, bolletjes in het begin)
    peper
  bereiding:
    Meng alle ingrediënten voor de balletjes onder elkaar en maak er kleine balletjes van.
Fruit de fijngesneden ui en knoflook in de hete olie.
Voeg de kippenbouillon toe en laat koken.
Laat de balletjes hierin 10 minuten gaar worden.
Voeg de rijstnoedels, de soyascheuten, de vis- of oestersaus en de peper bij de soep.
Snijd de lente-uitjes fijn, hak de koriander en voeg bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats