laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vleessamosa’s
  ingrediënten:
    Voorgerecht:

    Voor het deeg:
    225 gram bloem
    50 gram boter
    1 theelepel zout
    75 milliliter warm water

    Voor de vulling:
    2 eetlepels olijfolie
    ui
    250 gram filet américain
    1 teentje knoflook
    1 centimeter gember
    koriander
    chili of tabasco of sambal oelek
    garam masola
    2 eetlepels kokos
    1 eetlepel citroensap
    175 gram erwtjes
    125 milliliter water
  bereiding:
    Kneed het deeg tot een soepel geheel.
Verdeel in 9 stukjes.
Rol deze uit tot 10 centimeter diameter.
Snijd ze in twee.
Gebruik elke halve cirkel als deegzakje.
Bevochtig de randen en plooi in twee tot een zakje.
De vulling in de pan droog bakken en goed laten afkoelen.
Schep het vulsel in de hoorntjes.
Bevochtig de rechte randen en druk stevig aan.
Laat in hete olie (wok of frituurpan) goudgeel bakken.
Serveer warm met gefrituurde peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats