Vleessamosas |
|
ingrediënten: |
|
|
Voorgerecht:
Voor het deeg:
225 gram bloem
50 gram boter
1 theelepel zout
75 milliliter warm water
Voor de vulling:
2 eetlepels olijfolie
ui
250 gram filet américain
1 teentje knoflook
1 centimeter gember
koriander
chili of tabasco of sambal oelek
garam masola
2 eetlepels kokos
1 eetlepel citroensap
175 gram erwtjes
125 milliliter water |
|
bereiding: |
|
|
Kneed het deeg tot een soepel geheel.
Verdeel in 9 stukjes.
Rol deze uit tot 10 centimeter diameter.
Snijd ze in twee.
Gebruik elke halve cirkel als deegzakje.
Bevochtig de randen en plooi in twee tot een zakje.
De vulling in de pan droog bakken en goed laten afkoelen.
Schep het vulsel in de hoorntjes.
Bevochtig de rechte randen en druk stevig aan.
Laat in hete olie (wok of frituurpan) goudgeel bakken.
Serveer warm met gefrituurde peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|