|
|
|
Loempias |
|
ingrediënten: |
|
|
Hapje:
Voor het flensjesbeslag:
300 gram bloem
2 eetlepels olie
½ liter water
1 ei
een beetje zout
(eventueel kan je ook loepiavellen kopen)
Voor de pepersaus:
1 eetlepel soyasaus
1 eetlepel suiker
1 eetlepel sherry of saké
2 eetlepels olie
knoflook
gember
zout
Voor de vulling:
250 gram gehakt
100 gram garnaal
50 gram champignons
150 gram soyascheuten
1 ui
1 wortel
1 eetlepel sherry
1 eetlepel soyasaus
2 eetlepels olie
1 eetlepel maïsbloem (eventueel, om te binden)
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Maak een flensjesbeslag met de ingrediënten; het deeg moet dun en vloeibaar zijn.
Bak zeer dunne flensjes. Bak slechts één kant.
Laat de flensjes ½ uur krimpen met de ongebakken kant op tafel.
Roerbak het gehakt, bestuif met maïsbloem en voeg al roerend de sherry en de soyasaus toe.
Neem alles uit de pan.
Roerbak nu de champignons, de ui, de wortel en de soyascheuten.
Meng er vervolgens de garnalen en het gehakt door en breng op smaak.
Laat het vulsel heel goed afkoelen!
Schep op ieder flensje 2 eetlepels vulling.
Plooi de loepias dicht in de vorm van envelopjes en plak dicht met een losgeklopt ei.
Bak de loepias in heet frituurvet mooi bruin. (Men kan ze ook in de oven bakken)
Snipper look en gember zeer fijn en fruit aan in olie.
Voeg de andere ingrediënten toe en laat verwarmen. (= niet koken!)
Laat de saus afkoelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|