laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Loempia’s
  ingrediënten:
    Hapje:

    Voor het flensjesbeslag:
    300 gram bloem
    2 eetlepels olie
    ½ liter water
    1 ei
    een beetje zout
    (eventueel kan je ook loepiavellen kopen)

    Voor de pepersaus:
    1 eetlepel soyasaus
    1 eetlepel suiker
    1 eetlepel sherry of saké
    2 eetlepels olie
    knoflook
    gember
    zout

    Voor de vulling:
    250 gram gehakt
    100 gram garnaal
    50 gram champignons
    150 gram soyascheuten
    1 ui
    1 wortel
    1 eetlepel sherry
    1 eetlepel soyasaus
    2 eetlepels olie
    1 eetlepel maïsbloem (eventueel, om te binden)
    peper en zout
  bereiding:
    Maak een flensjesbeslag met de ingrediënten; het deeg moet dun en vloeibaar zijn.
Bak zeer dunne flensjes. Bak slechts één kant.
Laat de flensjes ½ uur ‘krimpen’ met de ongebakken kant op tafel.

Roerbak het gehakt, bestuif met maïsbloem en voeg al roerend de sherry en de soyasaus toe.
Neem alles uit de pan.
Roerbak nu de champignons, de ui, de wortel en de soyascheuten.
Meng er vervolgens de garnalen en het gehakt door en breng op smaak.
Laat het vulsel heel goed afkoelen!
Schep op ieder flensje 2 eetlepels vulling.
Plooi de loepia’s dicht in de vorm van envelopjes en plak dicht met een losgeklopt ei.
Bak de loepia’s in heet frituurvet mooi bruin. (Men kan ze ook in de oven bakken)

Snipper look en gember zeer fijn en fruit aan in olie.
Voeg de andere ingrediënten toe en laat verwarmen. (= niet koken!)
Laat de saus afkoelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats