Rundsvleesreepjes met groenten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
400 gram runsdvlees
peper en zout
4 eetlepels plantaardige olie
1 rode paprika
1 chilipeper of pili-pili
1 theelepel azijn
1 à 2 takken selder
2 wortelen
1 à 2 preien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel soyasaus
1 eetlepel ketchap benteng
1 eetlepel rijstwijn of droge Sherry
1 eetlepel bruine suiker
rijst om droog te koken |
|
bereiding: |
|
|
Snijd het vlees in dunne reepjes.
Verhit 1 eetlepel olie in de wok en laat het vlees zeer kort korsten.
Voeg de resterende olie toe en laat het vlees knapperig worden.
Voeg azijn toe en laat wegbakken.
Laat de groenten ongeveer 2 minuten meebakken.
Meng soyasaus, wijn, suiker en peper.
Giet de saus over het vlees en laat nog 2 minuten bakken.
Serveer met rijst en/of kroepoek. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|