Exotische eendenborst |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:
1 à 2 eendenborstfilets
1 ui
1 prei
2 takken selder
1 wortel
4 deciliter kippenbouillon
1 blik kokosmelk
1 eetlepel olie
1 koffielepel korianderbolletjes
2 centimeter gember
peper en zout
sausbinder
Voor de garnituur:
2 bananen
1 blik ananas
1 eetlepel curry
2 eetlepels vetstof |
|
bereiding: |
|
|
Eendenborstfilets zeer dun versnijden zonder vetlaag.
De groenten schoon maken, spoelen en ook zeer dun snijden.
Laat het eendenvet uitsmelten en bak daarin het vlees zeer krokant.
Voeg gember en groenten toe en roerbak ongeveer 5 minuten.
Giet de bouillon en de kokosmelk erbij en laat het geheel inkoken.
Saus binden met sausbinder.
Het fruit in bloem wentelen en goudbruin bakken in warme boter met olie.
Even een beetjes currypoeder overstrooien.
Opdienen met rijst of noedels. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|