laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ananascrumble
  ingrediënten:
   

    1 verse ananas
    1 klontje hoeveboeter
    1 deciliter slagroom
    suiker of bloemsuiker

    Voor de crumble:
    100 gram boter
    100 gram bloem
    100 gram amandelpoeder
    100 gram griessuiker
  bereiding:
    Meng de malse boter samen met de bloem, suiker en amandelpoeder.
Het mengsel moet grof korrelig zijn.
Schil de ananas, verwijder de harde kernen versnijd tot blokjes.
Bak de ananas in warme boter tot deze een mooi kleurtje krijgt.
Verdeel de ananas in vuurvaste ingeboterde potjes/schaaltjes.
Verkruimel het deeg over het fruit en bak 15 minuten in de oven op 160°C.
Serveer lauw met licht gesuikerde room en eventueel een bolletje ijs.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats