laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lenteslaatje met oosterse kippenreepjes
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 dubbele kipfilet
    olijfolie

    [color=blue:7f2e80069e]Voor de marinade:[/color:7f2e80069e]
    3 el sojasaus
    1 el droge witte wijn
    1 kleine chilipeper ontdaan van zaadlijst
    2 el verkruimelde speculoos

    [color=blue:7f2e80069e]Voor de salade:[/color:7f2e80069e]
    100 gr gemengde salade
    100 gr sojascheuten
    2 lente uitjes
    2 el geroosterde sesamzaadjes
    4 el maiskiemolie
    peper en zout
  bereiding:
    Snij de chilipeper heel fijn.
Meng in een kom de sojasaus, de wijn, de gesneden chilipeper en de verkruimelde speculoos.
Snij de kipfilet in reepjes en meng onder de marinade, laat 1 uur marineren.
Spoel de sojascheuten in een vergiet en overgiet ze met kokend water en laat uitlekken.
Snij de lente uitjes in fijne ringetjes.
Meng alle ingredienten voor de sla onder elkaar en verdeel over vier borden.
Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de kipperrpjes in +/- 5 minuten op een hoog vuur, laat de gebakken kippereepjes wat afkoelen en serveer ze op de salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats