Lenteslaatje met oosterse kippenreepjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 dubbele kipfilet
olijfolie
[color=blue:7f2e80069e]Voor de marinade:[/color:7f2e80069e]
3 el sojasaus
1 el droge witte wijn
1 kleine chilipeper ontdaan van zaadlijst
2 el verkruimelde speculoos
[color=blue:7f2e80069e]Voor de salade:[/color:7f2e80069e]
100 gr gemengde salade
100 gr sojascheuten
2 lente uitjes
2 el geroosterde sesamzaadjes
4 el maiskiemolie
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Snij de chilipeper heel fijn.
Meng in een kom de sojasaus, de wijn, de gesneden chilipeper en de verkruimelde speculoos.
Snij de kipfilet in reepjes en meng onder de marinade, laat 1 uur marineren.
Spoel de sojascheuten in een vergiet en overgiet ze met kokend water en laat uitlekken.
Snij de lente uitjes in fijne ringetjes.
Meng alle ingredienten voor de sla onder elkaar en verdeel over vier borden.
Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de kipperrpjes in +/- 5 minuten op een hoog vuur, laat de gebakken kippereepjes wat afkoelen en serveer ze op de salade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|