laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Canard a l'orange
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 jonge eend (ca 2 kg, keukenklaar),
    3-4 el olie
    zout en vers gemalen peper
    1/2 l sinaasappelsap
    2-3 el sinaasappellikeur
    1 el honing
    100 g boter
    2 onbehandelde sinaasappelen
    basilicumbladeren voor de decoratie
  bereiding:
    De eend met zout en peper inwrijven en bij circa 200 graden ongeveer 1 uur braden. Na 30 minuten sinaasappelsap, sinaasappellikeur en honing bij de eend doen. De eind elke 10 minuten met de vloeistof begieten zodat het aroma in het vlees indringt en de huid lekker knapperig wordt. Na afloop van de gaartijd de eend uit de pan nemen en warm wegzetten. De saus om de helft inkoken tot het een soort siroop wordt. De boter bij de saus doen en met een garde verroeren.
Met zout en peper op smaak brengen. Dunne schilletjes van een onbehandeld sinaasappel in de saus doen. De eend met een deel van de saus en met basilicum en sinaasappelplakjes gedecoreerd serveren. De overige saus apart serveren.
Lekker met wortels en champignons, zilveruitjes en gegratineerde aardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats