|
|
|
Canard a l'orange |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 jonge eend (ca 2 kg, keukenklaar),
3-4 el olie
zout en vers gemalen peper
1/2 l sinaasappelsap
2-3 el sinaasappellikeur
1 el honing
100 g boter
2 onbehandelde sinaasappelen
basilicumbladeren voor de decoratie |
|
bereiding: |
|
|
De eend met zout en peper inwrijven en bij circa 200 graden ongeveer 1 uur braden. Na 30 minuten sinaasappelsap, sinaasappellikeur en honing bij de eend doen. De eind elke 10 minuten met de vloeistof begieten zodat het aroma in het vlees indringt en de huid lekker knapperig wordt. Na afloop van de gaartijd de eend uit de pan nemen en warm wegzetten. De saus om de helft inkoken tot het een soort siroop wordt. De boter bij de saus doen en met een garde verroeren.
Met zout en peper op smaak brengen. Dunne schilletjes van een onbehandeld sinaasappel in de saus doen. De eend met een deel van de saus en met basilicum en sinaasappelplakjes gedecoreerd serveren. De overige saus apart serveren.
Lekker met wortels en champignons, zilveruitjes en gegratineerde aardappelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|