laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Witlofschotel met kipfilet
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
Vloeibare margarine
200 g kipfilet
1 sjalotje 1 teentje knoflook
2 el zonnebloemolie
2 tl kerriepoeder
1 el ketjap manis
400 g witlof
100 ml light room 50 g
Geraspte 20+ kaas
Zout en peper
300 g gare aardappelpuree
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200°C.Vet een ovenschaal in met de vloeibare margarine.
Maak het witlof schoon en snijd het in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes en snijd het sjalotje en de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de kipfilet goudbruin. Voeg het sjalotje, het knoflook, 1 tl kerriepoeder en zout en peper naar smaak toe en bak dit even mee. Verdeel de witlof over de bodem van de ovenschaal en schep het kipmengsel erop. Klop de Blue Band Finesse voor Verrijken los in een kom met de ketjap en 1 tl kerriepoeder. Strijk dit mengsel over de witlofschotel en strooi de geraspte kaas erover. Plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de schotel in ca. 20 minuten goudbruin worden.
Serveer er de aardappelpuree bij.


per portie: 580 Kcal
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats