Gebakken eendenlever op toast : |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 g schoongemaakte pompoen
- 2 middelgrote uien
- 1 preiwit
- 2 wortelen
- 1 aardappel
- 1,5 liter gevogeltebouillon
- 50 g boter
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
[u:c9d35054a0]Voor de eendenlever[/u:c9d35054a0]:
- 4 driehoekjes toastbrood
- boter
- 4 plakken eendenlever van 100 g elk
- grof zeezout
- versgemalen zwarte peper
- wat room
[b:c9d35054a0]Bereidingswijze:[/b:c9d35054a0]
Maak eerst de pompoensoep. Doe de ingredi?nten in een grote pan en laat gaarkoken. Mix de soep en controleer de kruiding. Bak de sneetjes toastbrood goudbruin in wat boter en doe hetzelfde met de plakken eendenlever. Kruid met grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Schik de eendenlever in warme diepe borden en giet er de pompoensoep rond. Werk af met een streepje room en de toast. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|