laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gehaktballetjes met gestoofde tomaten
  ingrediënten:
    Voor 2 personen :

150 gr mager rundgehakt
75 gr Ricotta of Hüttenkäse
1 eiwit
1 eetl paneermeel
1 eetl fijngehakte verse basilicum
2 theel geraspte Parmezaanse kaas
1 theel fijngehakte sjalot of ui
400 gr tomaten uit blik
  bereiding:
    Verwarm de oven voor tot 210 graden C. Meng alle ingrediënten, behalve de tomaten, in een kom en verdeel het mengsel in 6 gelijke balletjes. Plaats een rooster op een bakplaat en bespuit het rooster met bakplaatinvetter. Schik de gehaktballetjes op het rooster en bak ze circa 20 minuten in de hete oven, tot ze gaar zijn. Keer ze halverwege de baktijd even om.

Breng de tomaten in een pan aan de kook. Schakel de warmtebron op de laagste stand en prak de tomaten, met de achterkant van een vork, tegen de zijkant van de pan. Schep de gehaktballetjes in deze saus en laat ze 10 minuten zachtjes meekoken.


p.p.: 286 kcal
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats