laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Witloofsoep
  ingrediënten:
    Voor 1 liter soep:

1 ui, gesnipperd
2 struikjes witloof,gesnipperd
2 eetl boter
125 ml room
750 ml kippenbouillon
1 eetl verse bieslook, gesnipperd
4 ronde of vierkante toastjes
stukje blauwe kaas
zout en peper
  bereiding:
    Zet een soeppan op het vuur en fruit daarin de ui glazig in wat boter. Bak dan de witloof 5 minuten mee met de ui - schep
regelmatig om. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat hem dan nog 20 minuten koken met de deksel op de pan. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en mix de room erdoor. Schenk de soep in 4 borden, garneer met wat gesnipperde bieslook en leg er een met blauwe kaas besmeerd toastje op.

p.p. 225 kcal
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats