|
|
|
Oosters wokgerecht met mihoen en gamba's |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
150 g mihoen
16 gambas, gepeld en schoongemaakt
olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
4 eetl Sweet Chili Sauce
2 eetl tomatenketchup
4 eetl Fish Sauce
1 eetl palm- of rietsuiker
300 g prei, in ringetjes van ca. 1 cm
mespuntje cayennepeper
zout
250 g taugé
3-4 eetl verse bieslook, fijgehakt |
|
bereiding: |
|
|
Giet kokend water op de mihoen en laat het drie tot vier minuten wellen. Laat de mihoen vervolgens uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een wok en roerbak de mihoen goudbruin. Laat het weer in een vergiet uitlekken en zet het even weg. Verhit nog wat olie in de wok en fruit de sjalotjes glazig. Bak de knoflook mee en roer de chilisaus, tomatenketchup en Thaise vissaus erdoor. Breng de saus op smaak met suiker, cayennepeper en wat zout. Doe de paprika en de prei in de pan en bak alles even door. Voeg vervolgens de gambas toe en roerbak alles nog twee tot drie minuten. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik wordt. Schep tot slot de mihoen door de saus en laat alles goed warm worden. Schep het gerecht in een schaal en garneer het met de taugé en bieslook.
p.p.246 kcal |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|