|
|
|
Walnotentaarten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4-6 personen
8 plakjes bladerdeeg
100 g kruidenboter
250 ml slagroom
2 eieren
300 g walnoten, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 prei, in ringetjes
(verse) dille
roomboter
olie |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200 C. Beboter een lasagneschaal met roomboter en bedek deze volledig met bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Fruit in wat olie de ui even aan met de prei en leg dit op de bodem van de taart. Strooi de walnoten erover. Klop de eieren samen met de slagroom en kruidenboter en giet dit mengsel over de noten, prei en ui. Strooi er wat dille over en zet de taart circa 15 minuten in de oven. Serveer met een groene salade van veldsla en rucola. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|