laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kervelsoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

100 g verse kervel of 1 blikje kervel
1 ui in stukjes
1 prei in ringen
2 aardappelen, in blokjes
2 groentebouillonblokken
3 maggiblokjes
200 gr kalfsgehakt, in kleine balletjes
peper/zout
1 eetl boter
  bereiding:
    Verhit de boter en fruit hierin de ui tot hij glazig is, voeg de prei toe en laat deze even mee fruiten. Voeg de kervel toe en roer deze door het mengsel. Schenk er dan voorzichtig 1,5 liter water bij. Als de soep kookt, het vuur laag zetten en de aardappels, groentebouillonblokken, maggiblokjes, peper en zout toevoegen. De soep ongeveer 45 minuten zachtjes laten borrelen. Haal de soep van het vuur en pureer hem met de staafmixer. Doe de kleine gehaktballetjes in de soep en laat de soep nog 5 minuten koken om het gehakt te laten garen. Serveren met stokbrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats