laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipspiesjes met koriander-komkommersalsa
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
2 eetlepels citroensap
mespunt geraspte citroenschil
2 eetlepels sojasaus
mespunt sambal
½ teentje knoflook
200 gram kipfilet
stukje komkommer
2 theelepels suiker
stukje rode peper
5 takjes koriander
8 serehstengels of houten satéprikkers
  bereiding:
    Maak een marinade van 1 eetlepel citroensap, de geraspte citroenschil, de sojasaus, de sambal en de uitgeperste knoflook. Snijd de kipfilet in mooie blokjes en schep ze door de marinade. Laat de kip hierin minstens 1 uur in de koelkast marineren.
Snijd het stukje komkommer in hele kleine blokjes en maak er met de rest van het citroensap, de suiker, kleingesneden rode peper en kleingesneden koriander een sausje van.
Maak van de serehstengels mooie spiesjes door de stengels bij te snijden en puntig te maken. Rijg de blokjes kip aan de serehstengels of gebruik satéprikkers. Bak de kip onder de hete gril, op de barbecue of in een koekenpan in ca. 6 minuten gaar. Geef er de koriander-komkommersalsa bij.


Lekker met gepofte aardappelen en ijsbergsla met kerstomaatjes en augurk.

per persoon : 150 KCAL
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats