|
|
|
Gegratineerde rijst schnitzels |
|
ingrediënten: |
|
|
- *VOOR DE TOMATENSAUS:
- -500 g tomaten (in plakken en de harde kern verwijdert)
- -2 uien en 2 knoflooktenen (fijngehakt)
- -5 eetlepels olie
- -zout,
- witte peper en oregano
- *VERDER:
- -200 g droogkokende rijst; 1 l water
- -wat zout
- -4 varkensschnitzels (elk circa 180 g)
- -zout en witte peper, paprikapoeder
- -30 g boter en wat boter om in te vetten
- -60 g geraspte emmenthaler
- -20 g boter
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding: -verhit de olie en onder voortdurend roeren de tomaten,ui,look 5 min fruiten -zout,peper en oregano toevoegen -deksel op de pan en alles in eigen vocht 20 min op klein vuurtje laten staan -zeef de saus en doe ze terug in de pan en laat ze inkoken tot 2/3; blijven roeren
Bereidingswijze: -de gewassen rijst 10 min flink laten koken in lichtgezouten water en op een zeef storten -spoel af met koud water en laat goed uitlekken -wrijf het vlees in met zout,peper en paprikapoeder -bak ze in de hete boter 5 min aan elke kant -vet een ovenschaal in met boter -leg de helft van de rijst erin -daarover de helft van de tomatensaus -daarop 2 schnitsels bestrooid met de helft van de kaas -deze handeling terug opnieuw uitvoeren -verdeel wat boter over de kaas -plaats de schotel in de voorverwarmde oven baktijd= 30 min op 220 graden C
De ovenschaal zo op tafel zetten; geef er eens een komkommersla bij ! Smakelijk !
[b] |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|