laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegratineerde rijst schnitzels
  ingrediënten:
   
  • *VOOR DE TOMATENSAUS:
  • -500 g tomaten (in plakken en de harde kern verwijdert)
  • -2 uien en 2 knoflooktenen (fijngehakt)
  • -5 eetlepels olie
  • -zout,
  • witte peper en oregano
  • *VERDER:
  • -200 g droogkokende rijst; 1 l water
  • -wat zout
  • -4 varkensschnitzels (elk circa 180 g)
  • -zout en witte peper, paprikapoeder
  • -30 g boter en wat boter om in te vetten
  • -60 g geraspte emmenthaler
  • -20 g boter
  bereiding:
    Voorbereiding: -verhit de olie en onder voortdurend roeren de tomaten,ui,look 5 min fruiten -zout,peper en oregano toevoegen -deksel op de pan en alles in eigen vocht 20 min op klein vuurtje laten staan -zeef de saus en doe ze terug in de pan en laat ze inkoken tot 2/3; blijven roeren

Bereidingswijze: -de gewassen rijst 10 min flink laten koken in lichtgezouten water en op een zeef storten -spoel af met koud water en laat goed uitlekken -wrijf het vlees in met zout,peper en paprikapoeder -bak ze in de hete boter 5 min aan elke kant -vet een ovenschaal in met boter -leg de helft van de rijst erin -daarover de helft van de tomatensaus -daarop 2 schnitsels bestrooid met de helft van de kaas -deze handeling terug opnieuw uitvoeren -verdeel wat boter over de kaas -plaats de schotel in de voorverwarmde oven baktijd= 30 min op 220 graden C

De ovenschaal zo op tafel zetten; geef er eens een komkommersla bij ! Smakelijk !



[b]
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats