laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Twee zalmsoortenterrine
  ingrediënten:
   

    2 grote stengels prei
    200 gr gerookte zalm
    500 gr rauwe zalm, gevild en ontgraat
    4 el dikke room
    4 eieren
    1 el gehakte peterselie
    1 el gehakte bieslook
    1 el gehakte dille
    1 dessertlepel olie
    Zout, peper
  bereiding:
    Hak de kruiden fijn. Maak de prei schoon en was ze. Laat ze 10 minuten koken in gezouten kokend water en laat ze vervolgens uitlekken.
Neem de grote buitenste bladeren weg en leg ze plat op keukenpapier. Snij de rest van de prei in fijne reepjes.
Snij de gerookte zalm in stukjes en mix ze. Voeg vervolgens de room, de eieren en de kruiden toe en mix nog 2 minuten. Giet de bereiding in een slaschaal, voeg de preireepjes eraan toe, breng op smaak met zout en paprika en meng.
De oven voorverwarmen op 120° C (stand 4).
Pocheer de rauwe zalm 5 minuten in het gezouten kokend water, laat hem uitlekken en lauw worden. Leg hem schijfje per schijfje in de slaschaal met het schuim en meng het geheel zachtjes, zonder hem te breken.
Olie een rechthoekige schaal (of een cakevorm) van 25 cm in met een penseel. Beleg die met de grote preibladeren en laat ze tot over de rand komen. Giet er de bereiding in en plooi de preibladeren over de bovenkant.
Zet de schotel op de ovenplaat en voeg een weinig water toe. Laat dat een uur in de oven staan.
Neem de kom uit de oven, laat ze afkoelen en zet ze minstens 4 uur in de koelkast. Neem ze uit de koelkast een half uur vóór u het gerecht uit de schotel neemt en op een dienblad legt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats