Prei en avocado met tomatencoulisterrine |
|
ingrediënten: |
|
|
10 wit van prei
3 blaadjes gelatine
1 avocado
2 citroenen
3 el lichte room
8 trostomaten
2 takjes peterselie
Zout, peper van de molen |
|
bereiding: |
|
|
Maak het wit van prei schoon en was het. Leg ze in het gezouten kokend water. Laat ze 20 à 25 minuten koken. Leg de gelatineblaadjes te weken in een kom met koud water. Schil de avocado. Plet het vruchtvlees met een vork, samen met het sap van een citroen. Breng op smaak met zout en peper.
Warm de lichte room op in een kleine kom. Pers de gelatine uit tussen uw vingers. Voeg ze eraan toe. Meng tot ze volledig is opgelost. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de prei uitlekken. Leg ze in een slaschaal gevuld met water en ijsblokjes om ze af te koelen. Laat ze opnieuw uitlekken. Leg ze op een doek om ze goed te laten drogen. Giet wat room met gelatine op de bodem van een cakevorm. Laat die in de diepvriezer 10 minuten stollen.
Schik een laag prei in de vorm. Leg daar de avocadopuree op. Leg zo de hele schaal vol. Giet de rest van de room met gelatine erover. Schud de vorm om alles goed te verdelen. Zet de kom minstens 4 uur in de koelkast.
Pel de trostomaten en ontpit ze. Snij het vruchtvlees in grote stukken. Mix het met zout, peper van de molen en het sap van een citroen. Zet de coulis in de koelkast.
De schotel goed koud opdienen met de tomatencoulis. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|