laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gehaktballetjes in peterseliesaus met groenterijst
  ingrediënten:
   
  • -2 zakjes snelrijst
  • -500 g gehakt (half om half)
  • -1 theelepel zout
  • -50 g magarine
  • -50 g bloem
  • -1/2 l vleesbouillon (tabletje)
  • -2 eetlepels peterselie
  • -wat suiker
  • -peper
  • -1 blikje erwtjes en worteltjes of uit de diepvries
  • -40 g boter
  bereiding:
    Voorbereiding: -maak de rijst klaar volgens de verpakking -gehaktmassa maken volgens de traditionele wijze)

Bereidingswijze: -draai balletjes uit de gehaktmassa van circa 5 a 6 cm doormeter en rol ze door de bloem -kook de balletjes gaar in 1 l water met wat zout -haal de balletjes eruit en hou ze warm -maak van boter en bloem een roux, goed roeren en even laten wennen -giet de vleesbouillon erbij en laat nog even doorkoken -hak de peterselie fijn en roer deze door de saus -saus op smaak brengen met zout, suiker en peper en over de vleesballetjes gieten -warm de groenten op in de pan met de boter -meng ze door de gare rijst

Schik de rijst en de balletjes overgoten met de saus op een schaal





[b]
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats