Gehaktballetjes in peterseliesaus met groenterijst |
|
ingrediënten: |
|
|
- -2 zakjes snelrijst
- -500 g gehakt (half om half)
- -1 theelepel zout
- -50 g magarine
- -50 g bloem
- -1/2 l vleesbouillon (tabletje)
- -2 eetlepels peterselie
- -wat suiker
- -peper
- -1 blikje erwtjes en worteltjes of uit de diepvries
- -40 g boter
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding: -maak de rijst klaar volgens de verpakking -gehaktmassa maken volgens de traditionele wijze)
Bereidingswijze: -draai balletjes uit de gehaktmassa van circa 5 a 6 cm doormeter en rol ze door de bloem -kook de balletjes gaar in 1 l water met wat zout -haal de balletjes eruit en hou ze warm -maak van boter en bloem een roux, goed roeren en even laten wennen -giet de vleesbouillon erbij en laat nog even doorkoken -hak de peterselie fijn en roer deze door de saus -saus op smaak brengen met zout, suiker en peper en over de vleesballetjes gieten -warm de groenten op in de pan met de boter -meng ze door de gare rijst
Schik de rijst en de balletjes overgoten met de saus op een schaal
[b] |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|