|
|
Indien wij te dikke augurken hebben, schillen wij ze en halen er de pitten uit om ze daarna in stukjes te snijden. Hetzelfde doen wij met te grote komkommers. Al deze groenten moeten een zoutbehandeling hebben.
Komkommer of dikke augurken snijden wij in de lengte door. Wij verwijderen de pitten en snijden ze in vingerdikke stukken. We laten ze een dag in azijn staan.
Bij 1 kg komkommers of augurken toevoegen: ½ kg suiker, 4 kruidnagels en 4 peperkorrels.
Azijn aan de kook brengen en suiker en kruiden toevoegen. De komkommers 2 minuten laten meekoken en uit het vocht in een groot glas of stenen pot doen.
Mengsel azijn en suiker wat laten inkoken en warm over de komkommers gieten.
Na 2 dagen het mengsel flink laten inkoken, zodat de komkommers nog net onderstaan. Houdbaar in stenen pot of glas. Kan ook zeer goed ingewekt worden; 20 minuten op 70 graden met 1/3 minder suiker. |