|
|
|
Vleestomaat gevuld met champignons en geitenkaas |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 ui
8 vleestomaten
2 bakjes champignons
8 olijven, met piment, zonder pit
150 gr. geitenkaas
2 el. olijfolie
1 el. citroensap
2 el. paneermeel
2 el. kaas, oude, geraspte
1 el. kruidenmix, Provençaalse
Zout
Peper |
|
bereiding: |
|
|
Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten uit. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en laat de tomaten omgekeerd uitlekken. Hak de champignons fijn in de keukenmachine. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui even aan. Schep de champignons erdoor en bak deze al omscheppend tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met citroensap en peper. Laat het champignonmengsel iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Verkruimel de geitenkaas en snijd de olijven in plakjes. Schep de geitenkaas, olijven en Provençaalse kruiden door de champignons en vul de tomaten met dit mengsel. Zet de tomaten naast elkaar in de ovenschaal. Strooi het paneermeel en de geraspte kaas erover. Bak de tomaten in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met groene tagliatelle. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|