laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Thaise tomatensoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    1 pakje (ca. 1/2 l) gezeefde tomaten
    1 bakje Kruidenpasta voor Rode Curry
    1 pakje Romige Kokosmelk
    2 eetlepels fijngesneden verse basilicum
    Wok Olie
    Gebakken Uitjes
  bereiding:
    Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kruidenpasta 1 minuut.

Voeg de gezeefde tomaten en een 1/2 l water toe, breng de soep aan de kook en laat ca. 10 minuten op een laag vuur zachtjes koken.

Roer de kokosmelk erdoor en schep de soep in diepe kommen. Bestrooi met de basilicum. Geef de Gebakken Uitjes erbij.


Tip:
roerbak eerst 100 g in dunne reepjes gesneden kipfilet mee met de kruidenpasta (ca. 5 minuten). Voeg met de basilicum ook koriander, in dunne ringen gesneden lente-ui en/of wat taugé toe.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats