laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wildsaus 5
  ingrediënten:
   

    u.p.p.b. ( ui, prei, peen, bleekselder), totaal de
    hoeveelheid van een soepkop
    1 gekneusd teentje knoflook
    1,5 dl. droge witte wijn
    3 dl. wildfond
    enkele gekneusde peperkorrels en gekneusde jeneverbessen
    1 plak ontbijtkoek
    b.g. (bouquet garni: tijm, laurier, peterselie, foelie)
    zout
    een scheutje port
    beurre manié + 50 g. koude boter om mee te monteren
  bereiding:
    Hak de u.p.p.b. in een fijne brunoise. Neem een koperen
sauspan, smelt hierin een klontje boter en fruit de
fijngesneden groenten. Doe er als de groenten glazig beginnen
te worden de gekneusde teen knoflook bij en laat even
meefruiten. Voeg nu de witte wijn en de wildfond toe, daarna
de gekneusde peperkorrels, de jeneverbessen, de plak koek en
b.g. Roer alles goed door, zet een deksel op de pan en laat de
saus een ½ uur zachtjes sudderen. Roer eens per 10 minuten
over de bodem om aanzetten te voorkomen. Passeer de saus door
een puntzeef en maak af met peper en zout en een scheutje port.
Bind met beurre manié.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats