|
|
|
Wildsaus 5 |
|
ingrediënten: |
|
|
u.p.p.b. ( ui, prei, peen, bleekselder), totaal de
hoeveelheid van een soepkop
1 gekneusd teentje knoflook
1,5 dl. droge witte wijn
3 dl. wildfond
enkele gekneusde peperkorrels en gekneusde jeneverbessen
1 plak ontbijtkoek
b.g. (bouquet garni: tijm, laurier, peterselie, foelie)
zout
een scheutje port
beurre manié + 50 g. koude boter om mee te monteren |
|
bereiding: |
|
|
Hak de u.p.p.b. in een fijne brunoise. Neem een koperen
sauspan, smelt hierin een klontje boter en fruit de
fijngesneden groenten. Doe er als de groenten glazig beginnen
te worden de gekneusde teen knoflook bij en laat even
meefruiten. Voeg nu de witte wijn en de wildfond toe, daarna
de gekneusde peperkorrels, de jeneverbessen, de plak koek en
b.g. Roer alles goed door, zet een deksel op de pan en laat de
saus een ½ uur zachtjes sudderen. Roer eens per 10 minuten
over de bodem om aanzetten te voorkomen. Passeer de saus door
een puntzeef en maak af met peper en zout en een scheutje port.
Bind met beurre manié. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|