laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wildsaus met spekkoek
  ingrediënten:
   

    1 kg hertenkarkassen en evt hertafval
    baconafsnijdsels
    1 eetlepel olie
    500 gram bouquet
    2 blaadjes salie
    2 kruidnagels
    1 blaadje laurier
    2 jeneverbessen
    2 dl rode wijn
    paddestoelenafval
    1 eetlepel tomatenpuree
    50 gram spekkoek
  bereiding:
    Bak de karkassen bruin in een passende pan, voeg de bacon toe. Doe dit in een soeppan. Voeg het bouquet toe in de net gebruikte pan en roer het aanbaksel los. Doe de tomatenpuree erbij en bak even mee. Blus af met de rode wijn en laat alle smaken loskomen. Doe de resterende ingrediĆ«nten in de soeppan. Voeg hier bij voorkeur een kalfsfond aan toe of koud water totdat alles net onder staat. Breng aan de kook en schuim het af. Laat de fond ongeveer 4 uur trekken. Passeer de fond en kook verder in tot hij lekker vol van smaak is. Breng eventueel op smaak met zout, peper en klontje roomboter. De saus mag niet meer koken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats