|
|
|
Frittata van champignons, paprika en bleekselderij |
|
ingrediënten: |
|
|
- goede pan met anti-aanbaklaag
- 175 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes
- olie (olijf of zonnebloem)
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 1 a 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 groene en 1 rode paprika, in dunne ringen
- 5 eieren van kippen met vrije uitloop (voor veganisten: geplette tofu)
- 3 eetlepels water
- zout, zwarte peper, marjolein, tijm, rozemarijn, venkel, oregano...
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding :
De champignons met wat water in een kleine pan koken tot ze net gaar zijn.
In een goede pan met anti-aanbaklaag een weinig olie verhitten, hierin de ui, knoflook, paprika en selderij 3 minuten laten bakken. Daarna de ingredienten uit de pan scheppen en apart zetten.
De eieren loskloppen met het water en op smaak brengen met zout, peper en de gewenste kruiden (bij voorkeur Proven?aalse zoals tijm, marjolein, rozemarijn....)
De pan terug op het vuur zetten, eventueel nog wat olie verhitten en het eimengsel of de geplette tofu in de pan gieten. De onderkant iets laten opstijven en vervolgens de groenten erover verdelen.
Het vuur laag zetten, de pan afdekken en de frittata een goede 10 minuten zacht verhitten tot het ei gestold is.
De randen losmaken en de frittata op een schaal leggen. In punten snijden en direct serveren. Eventueel opdienen met sperzieboontjes en nieuwe aardappeltjes of met Italiaans stokbrood (ciabatta) met noten of olijven. Smakelijk ! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|