laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wildsaus 6
  ingrediënten:
   

    1 kilo botten van wild en/of vleesafsnijdsels
    4 eetlepels olijfolie
    2 uien
    0.5 winterwortel
    0.25 knolselderij
    1 eetlepel tomatenpuree
    2 eetlepels bloem
    0.5 fles rode wijn
    1.5 liter water
    1 blaadje laurier
    4 jeneverbessen
    1 kruidnagel
    1 takje tijm
    2 plakjes peperkoek
  bereiding:
    Rooster de botten met olie in een voorverwarmde oven bij 200°C tot het begint te kleuren.
Voeg de grof gehakte groenten, de tomatenpuree en de bloem erdoor en rooster dit mee tot ook dit kleur heeft.
Giet vervolgens het vet af en doe alles in een pan.
Voeg de wijn, water en kruiden toe en breng aan de kook.
Verwijder het schuim met een schuimspaan en laat de bouillon zachtjes 1 uur koken. In keukentermen spreek je nu van fond. Zeef de fond en laat dit inkoken tot ca. 1/3 van de hoeveelheid.
Voeg dan de peperkoek, peper en zout toe.
Roer de saus glad en kijk of de juiste dikte is bereikt. Niet te dik, het moet net aan de lepel blijven hangen. Als de saus nog te dun is, kun je het nog even iets langer laten inkoken. Maar als de smaak al vrij sterk is, kun je ook een extra plakje peperkoek toevoegen en losroeren voor de binding.
Je kunt het natuurlijk ook binden met een maïzenapapje, maar wees daar wel voorzichtig mee. Want als de saus te dik wordt, voelt het plakkerig in je mond en dat is niet zo lekker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats