laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wildsaus 7
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

    25 gram boter
    30 gram bloem
    2 theelepels tomatenpuree
    0.25 liter bruine wildbouillon
    1 eetlepel rode wijn of port
    3 eetlepels vruchtensap (bijv. perzik-, bramen- of bessensap)
    zout
    versgemalen peper
  bereiding:
    Verhit 25 gram boter in een (steel)pan, op een matig hoog vuur. Wacht tot de boter bruin is en het schuim bijna is weggetrokken.
Roer de bloem door de boter en voeg hierbij 2 theelepels tomatenpuree. Laat het mengsel (de roux) op een heel laag vuur ca. 10 minuten zachtjes pruttelen en bruin kleuren. Roer af en toe.
Schenk al roerende een scheut (een derde) van de bouillon en 3 eetlepel rode wijn erbij. Roer op een matig hoog vuur tot het mengsel kookt en glad gebonden is.
Roer dan scheutje voor scheutje de rest van de bouillon erdoor; roer het mengsel na elke toevoeging glad. Voeg hierna nog 3 eetlepels vruchtensap door de saus.
Laat de saus nog ca. 3 minuten zachtjes koken, af en toe nog wel even roeren..
Breng op smaak met zout en peper. Serveer de saus bij wild.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats